Seniorin Ääni – osallistavan podcast hankeidean edistämisen tilanne: Kaupungilla niukat resurssit – neuvostolla ei yksin edellytyksiä

Keravan Vanhusneuvosto käsitteli Seniorin Ääni podcast -hankkeen edistämissasiaa lisää 23.4.2024 ja teki seuraavan päätöksen. Oheinen teksti on referoitu esittelijä Elina Heikkisen tiedotteesta, jonka liitteenä tuli myös pöytäkirjaote.

Vanhusneuvosto pyysi siis kaupungin eri palveluista lausuntoa, jolla selvitettiin millä tavoin Keravan kaupunki voisi osallistua podcastin tekemiseen. Kyselyjen kohteena mm: kaupungin viestintä, kulttuuripalvelut ja Keravan Opisto.

Noilta tahoilta saadun lausunnon mukaisesti nykyisillä resursseilla ei voida merkittävästi auttaa hankkeessa ja podcastin tekemisessä. Vanhusneuvostosta todettiin, että neuvostolla ei ole edellytyksiä alkaa toteuttamaan Seniorin ääni -hanketta itsenäisesti.

Näin ollen neuvosto päätti, että ei lähde tällä erää mukaan podcastin toteutukseen, vaikka idea onkin mielenkiintoinen, hyvä ja kannatettava.

Näitä tukitoimia ja yhteistyötä kuitenkin tarjotaan:

  1. Kaupungin edustajat suosittelevat, että vanhusneuvosto perustaisi oman YouTube -kanavan
  2. Sisältöä mahdollista jakaa myös Spotifyssä
  3. Digineuvontaa saatavissa kaupungin eri palveluissa
  4. Viestinnässä ja muissa kaupungin palveluissa autetaan podcasteja saamaan näkyvyyttä (kaupungin Facebook – ja verkkosivut)
  5. Viestintä näkee yhteistyön mahdollisuuden myös sisältöjen miettimisessä, esim. ehdottamalla haastateltavia henkilöitä kaupungilta, jos sellaista toivotaan

Miten tästä eteenpäin – pyyntö tukitoimesta jätetty kulttuuripalveluihin

Nyt pitäisi löytää tuottajataho, joka ryhtyy hanketta edistämään ja tekee siinä yhteistyötä kaupungin yksiköiden, sekä vanhusneuvoston kanssa.

Ihan ensin on tarpeen ja tärkeää saada tuotettua / tehtyä näytesarja esim. 5:stä eri lajisesta podcastista eli ääniohjelmasta. Sitten toteuttaa niille suppea testaus käyttäjien kanssa. Tuon aloitusvaiheen tuloksille on sitten otollista perustaa varsinainen hanke.

Näytesarjan tekemiseen ei tarvita paljoa rahaa. Siksi olemme juuri jättäneet tiedustelun ja pyynnön kulttuuripalvelujen päällikkö Saara Juvoselle, josko kulttuuripalvelut tukitoimena ’ostaisi’ alkuvaiheen tuotekehityksen. Kyse muutamasta palkkioista ja kuluista.

Olisiko se kenen mielestä liian iso satsaus tulevaa merkityksellistä, paikallista, äänituotteita välineinä käyttävää hyvinvointipalvelua varten?

Apuja, ideoita ja vinkkejä otetaan vastaan!

Jos teille hyvät lukijat tulee mieleen ideoita tai vinkkejä ratkaisukeinoiksi tuottajatahon löytymiseen, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä meihin: Marjasinikka:  ms.vaananen@storyway.fi / Leena: leena.valkonen@saunalahti.fi

Teskti:  Marjasinikka Väänänen

Kerro kaverille!

Facebook
WhatsApp
Email

Lisää mediaa

Arkisto