Puheenjohtajan tervehdys 1.10.2022

Hyvää lokakuun alkua Armas-toiminnan ystävät ja muut kiinnostuneet!

Vuosittainen Armas -festivaalin aika on jälleen alkanut. Valitettavasti joudun ilmoittamaan, että 1.10. – 14.10. 2022 festivaaliin ei Keravalla ole voitu järjestää live-esityksiä, eikä myöskään työpajoja. Pyrimme kuitenkin juhlistamaan tapahtumaa verkkosivujemme kautta. Ensi viikolla on tulossa uutta ohjelmaa.

Pari vuotta oli esteenä korona ja nyt on työvoimapula. Taidelähtöisten- ja muiden ohjelmien tekijöitä kyllä riittää, mutta hallintopuoleen ei tahdo löytyä osaavia ihmisiä. Tosin etsintäkin on ollut rajallista niin ikään tekijäpulan vuoksi.

Suosittelemmekin tänä vuonna tutustumaan naapurikaupunki Vantaan Armas – festivaalin tapahtumiin. Keravalta on sinne lyhyt matka. Kannattaa katsoa myös mitä muilla paikkakunnilla on tarjolla festivaalin merkeissä: www.armasfestivaali.fi.

Ehkä saamme Keravan tilanteen parempaan malliin tekijöiden osalta ensi vuodeksi. Tai sitten saatamme toteuttaakin jatkossa festivaalin yhdessä Vantaan kanssa. Onhan yhteistyö kaupunkiemme välillä muutenkin vireillä, kun ensi vuoden alussa Kerava-Vantaa sote -alue käynnistyy.

Festivaalin yleisöesitysten suunnittelu käynnistyi jo vuoden alussa. Tarkoitus oli tuottaa ainakin Armas- pääjuhla, johon sisältyisi useita ohjelmanumeroita. Juonnettu ja striimattu tapahtuma, jonka teemaksi ”kiehtova kolmas ikä”.  Lisäksi esim. kuvataidetyöpajaa, tanssit ja kuoro jossa lapset ja ikääntyneet laulavat yhdessä.

Keväällä oli vielä virittelyt käynnissä, mutta into hiipui loppukesää kohti, kun ei ole löytynyt lisää paitsi tekijöitä, niin myöskään vastuun kantajia yhdistyksen hallitukseen. Tilanteen muutokseen tähtäävä ratkaisu on työn alla.

Hankekuulumisia

Voimavaroja on vienyt osaltaan myös hankesuunnitelman toteutukseen tähtäävät  toimet. KOKEMUSTEN VIISAUS – TARINOIDEN TAIKA – suunnitelma on kuitenkin edennyt tuskastuttavan hitaasti. 

Huhti-toukokuussa teimme ehdotuksen vapaa-aika ja hyvinvointitoimialan johdolle, että kulttuuripalvelut käynnistäisi kulttuuriluotsitoiminnan Keravalla. Luotsitoiminta on siis yksi hankesuunnitelman kolmesta toimintalinjasta.

Tuloksena oli, että vaikka kulttuuripalvelut -yksikössä halutaan edistää asiaa, niin siihen ei ole ainakaan näinä aikoina resursseja. Kulttuuripalveluissa on vain kolme palkattua työntekijää ja kaupunki vetää muutenkin säästölinjaa. Olemme todenneetkin, että kulttuuripalvelujen rahoitusosuus kaupungin budjetissa on liian pieni kulttuurihyvinvoinnin toteutuksen näkökulmasta.

Miten tästä eteenpäin?

Keravan Armaksen taholla jatketaan kulttuurihyvinvointi-käsitteen tunnetummaksi tekemistä. Lähiviikkoina kutsutaan joukko järjestöjä osallistumaan ja keskustelemaan siitä miten itse kukin taho haluaa edistää kulttuurihyvinvointia Keravalla. Myös siitä, millainen uudentyyppinen organisointi tarvittaisiin hankkeen toteuttamisen taakse. Noista on tulossa tiedote erikseen myöhemmin.

Ottakaa yhteyttä jos osallistuminen kulttuurihyvinvoinnin edistämiseen ikääntyneille kiinnostaa! Sähköposti: armas.kerava@gmail.com / puh 044-5900179  c/o Väänänen

Toivotan antoisaa syksyn jatkoa, terveyttä ja iloja itseni sekä Armas -toimijoiden puolesta!

Marjasinikka Väänänen

Kerro kaverille!

Facebook
WhatsApp
Email

Lisää mediaa

Arkisto