Puheenjohtajan tervehdys 28.2.2021

Tervehdys jälleen Armas-toiminnan ystävät, sekä muut kiinnostuneet!

Taistelu koronan kurimusta vastaan jatkuu. Vuoden vaihteen jälkeen tartuntojen lasku näytti jo lupaavalta. Mutta lähiaikoina uutiset ovat jälleen kertoneet tartuntojen hälyttävästä lisääntymisestä Suomessakin.

Ennen kokematon kulkutauti on osoittautunut pirulliseksi, koska se keksii koko ajan uusia keinoja edetä ja iskeä. Uusi nimi onkin ”muuntovirus”.

Hallitus antoi torstaina 25.2. ilmoituksen poikkeusoloihin siirtymisestä, joka tarkoittaa entistä tiukempia rajoituksia. Kolmen viikon sulkutila alkaa 8.3.2021.

Eli ollaan palattu kevään 2020 poikkeusoloihin.

Rajoitteista huolimatta elämä jatkuu monissa muodoissaan. Olemme saaneet nauttia pitkästä aikaa kunnon talvesta, joka toi hiihtokelit tänne eteläiseen Suomeenkin.

Tammikuun kansainvälisen webinaarin tuloksia

”Kohti ääretöntä ja sen yli ” (To Infinity and Beyond) verkkotapahtuma 13.1.2021 oli melkoinen menestys. Sinne ilmoittautui 200 osallistujaa 14 eri maasta.

Järjestäjien taholla onkin alustavasti suunniteltu tehdä nettitapaamisesta vuosittainen perinne. Sekä ehkä rakentaa tuon joukon ympärille kansainvälinen kulttuurisen vanhustyön verkosto.

Kuka tai mikä taho haluaa liittyä mukaan, niin voi jo nyt lähettää Raisalle viestiä: raisa.karttunen@kaapelitehdas.fi

Webinaarin tuloksia tästä linkistä: aineisto.armasfestivaali.fi. Sieltä löytyvät nämä materiaalit:

¤ kolmen puhujan videointi (Sir Nicholas Serota, Mari Männikkö, Paul McGarry)

¤ kolme videotervehdystä Suomesta (Erik Bruun, Marianna Kajantie, Vappu Taipale)

¤ printti chat -keskustelusta sekä puhujien esitykset

Tai katso www.armasfestivaali.fi, jossa tapahtuman nimellä kansio eli To Infinity and Beyond.

Hankkeen valmistelu hidasta – käynnistys siirtyy 2021 puolelle

Korona hidastaa ja estää edelleen aikataulujen toteutumista. Armas-festivaalin yleisötilaisuuksia ei ehkä vielä tänäkään vuonna voida pitää. Siksi jatkamme panostusta kulttuuritoimintaan verkkosivuston kautta, virtuaalisesti.

Hyvä puoli koronan tuottamissa rajoituksissa on se, että olemme saaneet työrauhaa ja aikaa kehittämishankkeen valmisteluihin eli arviointiin ja suunnitelman alustaviin kehittelyihin.

Huonoa se, että uudistuvan Armas johtoryhmän muodostuminen on viivästynyt. Eli puuttuu tekijöitä sekä hallituksesta, että työryhmästä. Jälkimmäiseen onkin onneksi jo saatu osaavaa vahvistusta, mutta lisää tarvitaan vielä.

Tavoitteena on kuitenkin aloitella tänä vuonna ainakin yhdellä kehittämishankkeen ohjelmista. Se on podcastien (ääniohjelmien) tuottaminen ikääntyneiden eri lajisten kirjoitusten pohjalta sekä niiden monikanavainen jakaminen.

Elämyksiä Armas – sivuilta terveysturvallisesti

Sivustollamme julkaistaan 8.3.2021 lisää korona -aiheisia tekstejä. Sen Galleriassa  on niitä jo ennestään, mm Kalevi Koskelan mainio kalevalamittaan riimittämä sikermä koronakevään 2020 rankoista kokemuksista.

Tulossa oleva kokonaisuus VIRUSVAARASTA KARANTEENIIN sisältää myös kuvataiteilija Terhi Hulkon koskettavia, korona -aiheisia maalauksia.

Monin tutkimuksin on havaittu miten kulttuuri, taide eri muodoissaan lisää terveyttä sekä hyvinvointia. Se parantaa myös mielialaa ja ehkäisee kielteisiä tunteita. Siksi taiteen kokeminen tai itse tekeminen onkin yksi keino purkaa ja käsitellä myös korona- mietteitä, sen aiheuttamaa ahdistusta.

Ja karanteenien aikana verkkokanava onkin mitä parhain väylä tuohon tarkoitukseen.

Joten lämpimästi tervetuloa tutustumaan Armas -ryhmän puolesta!

Toivotamme jälleen erityisesti varjelusta kulkutaudilta, ja muutenkin terveyttä!

Se voimaannuttaa, kun vaikeina aikoina muistaa mitä kaikkia hyviä asioita omassa elämässä sentään on. Silloin esimerkiksi ”uusi normaali” voi tarkoittaa myös positiivista kehitystä, esimerkiksi entistä parempaa tapaa toimia. Oheiset lauseet omistan edesmenneen isäni muistolle.

Armas-ryhmän puolesta kuulumisiin,

Marjasinikka Väänänen, sotainvalidin tytär

Jaa myös kaverille!

Facebook
WhatsApp
Email

Lisää mediaa

Arkisto