Keravan Armas-festivaali musisoi, tarinoi ja voimaannuttaa verkossa

MEDIATIEDOTE 29.9.2020

Iloja ja elinvoimaa kulttuurista

Keravan ARMAS-festivaali musisoi, tarinoi ja voimaannuttaa verkossa

Ikääntymistä kunnioittavaa ja juhlistavaa Armas-festivaalia vietetään valtakunnallisesti jälleen lokakuun alussa 1.-14.10.2020. Koronaepidemian vallitessa Keravan Armas ry on siirtänyt tapahtuman verkkoon ja avannut sivut: www.keravanarmas.fi. Niiden kautta kuka tahansa voi nauttia aiempien vuosien festivaaliohjelmista ja tunnelmista.

Keravan Armas toteutti festivaalin ensimmäisen kerran 2018. Tavoitteena oli, että festivaali voisi tarjota elämyksiä ja virkistystä etenkin ikääntyneille ihmisille, mutta myös koko perhe- ja sukukunnille yhteisen tekemisen ja osallistumisen kautta. Tässä myös onnistuttiin.

Työtä jatkettiin lähes yksinomaan talkoovoimin. Mukana oli paikallisia taiteilijoita niin ohjelman suunnittelussa kuin toteutuksessa. Viime vuonna järjestettiin yhteensä kymmenkunta tapahtumaa ja kulttuuriohjelmaa vietiin myös palvelutaloihin ja vanhainkoteihin Keravalla.

Kokeileva, pilotoiva vaihe on nyt päättynyt ja on festivaalin arvioinnin aika. Koronaepidemia muutti sikäli tilanteen, että yleisötapahtumia emme uskaltaneet järjestää. Sen sijaan olemme uudistaneet yhdistyksen verkkosivut. Toivon, että niiden kautta voimme välittää viestiä hyvästä ikääntymisestä ja tuoda kulttuurin virkistävää voimaa kaikkien ulottuville, sanoo Keravan Armas ry:n puheenjohtaja Marjasinikka Väänänen.

Kehittämishanke tavoitteena

Armas-festivaalin kokemusten ja arvioinnin pohjalle on suunnitteilla parin vuoden mittainen
kehittämishanke, johon haetaan päärahoitusta ministeriöltä. Keskeistä on yhteistyömallien,
osallisuuden ja yhteisöllisyyden kehittäminen. –Etsitään toiminnan muotoja, jotka lisäävät henkilökohtaisen osallistumisen mahdollisuuksia sekä vuorovaikutusta myös taiteellisten esitysten yhteydessä. Sellaista toimintaa, joka aktivoi ja vahvistaa samalla omaleimaista, paikallista kulttuuritoiminta yleisemminkin, Väänänen visioi.

Yhdistyksen johtoryhmä vaihtuu sekä vahvistuu. Festivaalin johtaminenkin otetaan yhdeksi
kehittämisen kohteista. Silloin myös johtoryhmän jäsenillä on tilaisuus lisätä taitojaan hallinnon tehtävissä. Tällä hetkellä on sihteerin ja taloudenhoitajan paikka heti auki. Ottakaa vaan rohkeasti yhteyttä. -Kutsummekin kaikki kiinnostuneet mukaan suunnittelemaan ja kulttuurista hyvinvointia
yhdessä jakamaan!!

Lisätietoa: Marjasinikka Väänänen, Keravan ARMAS ry:n puheenjohtaja
044 5900179 | ms.vaananen@storyway.fi | armas.kerava@gmail.com

Ohjelmatiedote (pdf)

Kerro kaverille!

Facebook
WhatsApp
Email

Lisää mediaa

Arkisto