Armas-festivaalin tiedote 1.10.2021

Armas-festivaali alkaa tänään 1.10. ja kestää 14.10. saakka. Festivaalin valtakunnallinen sivusto www.armasfestivaali.fi näyttää, että monella paikkakunnalla on jo tarjolla yleisötapahtumia, vaikka rajoituksia on vasta alettu purkamaan.

Kuten jo elokuussa kerroimme, niin Keravan Armas peruutti vielä tänäkin vuonna aiotut yleisötapahtumat, koska koronavaara jatkui päiviin.

Juhlistamme festivaalia jälleen verkkosivujemme kautta. Tuoretta antia ovat kaksi mainiota blogikirjoitusta isoista, meitä ikääntyviä, senioreja ja vanhuksia koskevista aihepiireistä. Blogit löytyvät Ajankohtaista -valikosta.

Eläkevalmentaja Ilari Rantalan kirjoitus ottaa räväkästi kantaa kulttuurimme asenneongelmaan eläkkeelle siirtyneisiin suhtautumisessa.

Kirjailija Marja-Leena Mäkelän pitkän linjan asiantuntemus muistuttaa miten monipuolisen rikasta, hyödyllistä ja viihdyttävää onkaan lukeminen ja äänikirjojen kuunteleminen. Ja miten hyvin ne sopivatkaan ikääntyneiden ja vanhusten harrastukseksi.

Miksi kulttuuri ja taide eri muodoissaan ovat merkityksellisiä ikääntyneille?

Tässä siteeraus Sitran jo 2017 julkaisemasta tieteelliseen tutkimukseen perustuvasta artikkelista.

”Kansainvälisen tutkimuksen perusteella on vahvaa näyttöä taiteen ja taiteellisen toiminnan merkityksestä fyysisen ja psyykkisen terveyden sekä hyvinvoinnin edistämisessä. Myös osana hoitoa ja paranemista. Turun ammattikorkeakoulu keräsi yhteen seitsemän terveysvaikutusta, joihin taiteellisen toiminnan on todettu vaikuttavan positiivisesti.”

Lue lisää linkin takaa Sitran verkkosivuilta. 

Kerro kaverille!

Facebook
WhatsApp
Email

Lisää mediaa

Arkisto