Tiedote 16.12. – Ajankohtaista kehitämishankkeen valmistelussa

Ajankohtaista kehittämishankkeen valmistelussa

Olemme tekemässä kulttuurihyvinvoinnin pioneerityötä. Siitä syntyy hyötyjä kaikille keravalaisille, ei ainoastaan ikääntyneelle väestölle.  Se lisää myös paikallisen kulttuuriväen työ- sekä esiintymistilaisuuksia ja mahdollisuuksia vaikuttaa.

Mitä teille sanoo kulttuurihyvinvointi? Käsitteenä se on vielä melko tuntematon Keravalla, toisin kuin esimerkiksi naapurissa Vantaalla. Kulttuurihyvinvointi koskee kaikkia ikäryhmiä. Keravan Armas-toiminnan tavoitteena on tuottaa kulttuurihyvinvointia ikäihmisille lähinnä taidelähtöisin menetelmin.

Sitä toteuttaisi jatkossa muun muassa Armaksen suunnittelema kehittämishanke: KOKEMUSTEN VIISAUS – TARINOIDEN TAIKA yhteistyössä kaupungin ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Keravan ARMAS ry on tarjoutunut hankkeen koordinoijaksi.

Hankkeen painopiste on osallisuuden, vuorovaikutuksen, yhteisöllisyyden ja menettelytapojen kehittämisessä. Paikallisilla taiteilijoilla ja muilla luovilla tekijöillä on toteutuksessa merkittävä rooli.

Keskustelua kaupungin poliittisten päättäjien kanssa hyvinvointiyhteistyöstä

Kaikki me ikäännymme. Lähes kaikilla meistä on ikääntyneitä omaisia, ystäviä tai työkavereita. Tämän vuoden keväällä nousi tarve miettiä, miltä pohjalta kulttuurihyvinvointia ikääntyneille pitäisi oikein järjestää.

Keravan Armas ry teki aloitteen ja kutsui toukokuussa kaikista keravalaisista poliittisista ryhmistä kiinnostuneita Armaksen tukiryhmään kehittämisvaiheen ajaksi.

Heitä osallistuikin syksyyn mennessä 6 – 7 henkilöä (valtuutettuja). Heidän kanssaan pidettiin kaksi yhteistä kokoontumista, ensimmäinen lokakuussa ja toinen marraskuussa.

On keskusteltu kulttuurihyvinvoinnin viemisestä osaksi kaupungin toiminnan strategiaa. Aika on siihen otollinen siksikin, koska Vantaa-Kerava -sote alue on juuri kehitteillä.

Tammikuun puolella on tulossa neuvottelu, johon osallistuvat kaupungin kulttuuripalvelujen päällikkö, Armaksen edustajia sekä Keravan vapaa-aika – ja hyvinvoinnin toimialajohtaja.

Akuutti haaste: uuden hallituksen / johtokunnan löytyminen

Yhdistys ja tuleva hanke sisältävät monipuolisia, kiinnostavia tehtäviä. Tarvitsemme uusia osaajia määräaikaisiin perustehtäviin kuten sihteeri, taloudenhoitaja, varapuheenjohtaja jne. Mukaan tarvitaan hallinnon osaajia. Rahoituksen hankinnan vastaavaksi voidaan palkata ulkopuolinenkin asiantuntija. Myös hallinnon mallia on tarkoitus kehittää.

Kun on kyse kulttuuriyhdistyksestä, niin myös hallituksen jäsenille on tarjolla esiintymistilaisuuksia ja tehtäviä kulttuuritapahtumien järjestelyissä omien kykyjen ja kiinnostuksen mukaan.

Jos aihe ja toimiminen yhdistyksessä kiinnostaa, ota yhteyttä.

Kulttuuriyhdistys Keravan ARMAS ry yhteyshenkilö Marjasinikka Väänänen, ms.vaananen@storyway.fi / puh 044-5900179

Artikkelin kuva: Taikusydän

Jaa myös kaverille!

Facebook
WhatsApp
Email

Lisää mediaa

Arkisto