Kirjan ympärillä lentää perhosia ja kasvaa kukkia

Kulttuurihyvinvointia kirjoittamalla

Hyvät ystävät ja seuraajat! 

Avaamme tänään blogisarjan, jossa esittelemme ikääntyneiden kirjoittamia kirjoja. Omasta elämänkaaresta sekä muista aiheista kertovia.

Ensimmäisenä julkaisemme esittelyä keravalaisen Raili Erosen (85v) aiheeltaan harvinaisesta teoksesta sekä hänestä itsestään. 

Armas-toiminnan piirissä on ”Kokemusten viisaus – tarinoiden taika” nimellä hankesuunnitelma viritteillä. Tuo nimi sopisi hyvin luonnehtimaan myös oman elämän tarinoita.

Kun ihminen ikääntyy, niin syntyy usein tarvetta jäsennellä oman runsaaksi kertyneen elämäntarinan aineksia uusin silmin. Muistella, analysoida ja tehdä johtopäätöksiä.

Työstää eräänlaista inventaariota elettyjen vuosien kokemuksista. Omista aikaansaannoksista, myös mahdollisista epäonnistumisista. Myös jakaa muille perheen jäsenille, suvulle, ystäville ja joskus suuremmallekin yleisölle.

Kokemuksiltaan rikkaaksi kertyneen oman elämän kirjaksi kirjoittamisella on myös toinen yhteiskunnallinen merkitys: kulttuuriperinnön siirtäminen seuraaville sukupolville omassa perhe- ja ystävä piirissä tai laajemminkin. 

Tervetuloa tutustumaan, viihtymään ja toivottavasti myös vaikuttumaan!  

Marjasinikka Väänänen, Keravan ARMAS ry:n pj

Kerro kaverille!

Facebook
WhatsApp
Email

Lisää mediaa

Arkisto