Vanhustenviikko Keravalla 2.10. – 9.10.2022

Lämminhenkinen avajaisjuhla

Keravan Vanhustenviikon maksuton ja kaikille avoin avajaisjuhla toteutettiin su 2.10.2022 jälleen Seurakuntasalissa kahvitarjoiluineen klo 11.30 alkaen. Sitä edelsi myös kirkon avajaismessu halukkaille. 

Ohjelman aluksi yhteislauluna ”Synnyinmaamme”. Itse koin yllättävän liikuttumisen sitä laulaessa. Jokin ikiaikaisen kaiho valtasi mielen. Kuinka kaunis ja koskettava onkaan tuokin vanha isänmaallinen – myös äidinmaallinen laulu!  Sen säesti taitavasti flyygelillä tunnettu muusikko Arto Teppo, samoin kuin  tilaisuuden muutkin laulut, koululaisten kuoroa lukuun ottamatta.

Vanhusneuvoston puheenjohtaja Kaisu Mäkisen avauspuhe oli vaikuttava. Mäkinen tunnetaan lausujana ja hän toimi useita vuosia Keski-Uudenmaan Kuluttajat ry:n puheenjohtajana. Siihen liittyen hänelle myönnettiin 2020 tunnustuspalkinto aktiivisesta ja alueellisesti merkityksellisestä vapaaehtoistyöstä.

Liikuntaneuvos Tuomo Jantusen (eläkk) mielenkiintoisessa juhlapuheessa painottui monin tavoin liikunnan olennainen merkitys ikääntyville. 

Jantunen on Suomen Ladun pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja tunnettu esim.  retkeily- ja muiden tarinailtojen pitämisestä.  Hänelle itselleen on elämän aikana hiihtokilometreja kertynyt niin, että yltäisi vaikka maailman ympäri. Hän on kurssittanut myös melkoisen määrän sauvakävelijöitä. 

Lasten kuorolaulua on aina sykähdyttävää kuulla. Sompion koulun 5. musiikkiluokka esiintyi kahteen otteeseen opettajansa johdolla. Vuoden vapaaehtoiseksi valittu aktivisti Birgitta Wulf kukitettiin seuraavaksi ja hänestä kerron lisää erillisessä kirjoituksessa ohessa.

Laulaja Jukka Toikander (eläkk) esitti lähes hartaudella suositun ja koskettavan ”Maailma on kaunis”. Jo klassikoksi luonnehdittava lauluhan on Vexi Salmen sanoittama ja Kassu Halosen säveltämä. Lopuksi yhteislauluna edellistä vanhempi klassikko, Veikko Lavin ”Jokainen ihminen on laulun arvoinen”, jonka sanoma ei myöskään haalene ajan saatossa.

Hyödyllistä ja innostavaa ohjelmaa koko viikon

Viikon aikana oli eri puolilla kaupunkia jokaiselle päivälle tarjolla monenlaista ohjelmaa ja tapahtumaa: esim. voimistelua ja muuta liikuntaa, ulkoilua, muistiluotsaamista, tietoa kuulosta, gerontologian emeritaprofessori Sirkka Liisa Kivelän luento. Myös Apuvälinemessut, joilla runsaasti näytteilleasettajia.

Keravan kaupungin ja Voimaa vanhuuteen verkoston liikuntaraati. Vanhustyön Keskusliiton lanseeraama teemasuositus oli tänä vuonna: Yhdessä luontoon – joka iän oikeus. Tarkempi ohjelma löytyy Keravan kaupungin verkkosivuilta.

Vanhustenviikon ohjelman järjestäjät: yhteistyössä Keravan kaupunki, Vanhusneuvosto, Keravan kirjasto, Keravan evl. Seurakunta, Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus, Keravan Kansalliset Seniorit ry, Keravan Eläkeläiset ry, Keravan Eläkkeensaajat ry, Keravan Kristilliset Eläkeläiset ry, Eläkeliiton Keravan yhdistys ry, Keravan Voimistelijat KNV ry sekä Lottamuseo.

Kerro kaverille!

Facebook
WhatsApp
Email

Lisää mediaa

Arkisto