Tulossa pian: Kolumni ikäsyrjinnästä ja sen vaikutuksesta eläkkeelle siirtyneiden elämänvaiheeseen

Tiedote 1.10.2020

Viikon sisällä tälle palstalle on tulossa Marjasinikka Väänäsen kolumni, joka käsittelee ikäsyrjintää ja sen vaikutusta eläkkeelle siirtyneiden elämänvaiheeseen.

Mitä yhteyksiä on ikäsyrjinnällä, eläkeputkella, työvoiman tarpeella valtion velkaantumisen vuoksi sekä kolmannella iällä?

Yleisesti tiedetään, että ikäsyrjintä on suomalaisilla työpaikoilla poikkeuksellisen yleistä. Se on yleisempää, kuin muissa Pohjoismaissa. Ikäsyrjinnästä ovat kärsineet erityisesti naiset, miehiä syrjitään huomattavasti vähemmän.

Eniten syrjintää kokee kaksi työntekijöiden ryhmää:  nuoret, synnytysikäiset naiset sekä ikääntyneemmät 50 – 64 vuotiaat naiset.

”Ikäsyrjintä näkyy kielteisinä asenteina ja arvostuksen puutteena” sanoo tietokirjailija Sirpa Pääkkönen helmikuussa 2020 julkaistussa teoksessaan. Kirjan nimi on Pätkiä&Potkuja – naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä. Tulossa oleva kirjoitus koettaa hahmottaa asenteiden ja vähättelyn takana olevia syitä ja vääristyneitä käsityksiä, jotka tuntuvat istuvan todella syvällä kulttuurissamme.

Kerro myös kaverille

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Lisää mediaa

Audiot & podcastit

Lasten musiikkitervehdys Armas-festivaalille!

Joukko keravalaisen ala-asteen oppilaita laulaa Vauhtimummi -nimisen tervehdyksen ikääntyneille. Heitä on harjoituttanut yhteisömuusikko Lotta Pettinen-Diaby, joka myös säestää pianolla laulun. Puolet laulusta on myös tervehdystä

KATSO LISÄÄ »
Arkisto