Kulttuuri luo hyvinvointia

Kulttuurihyvinvointi käsitteenä ja toimintana on nouseva trendi. Lähivuosina on tiedostettu entistä selkeämmin esim. taidelähtöisen kulttuuritoiminnan harrastamisen ja kokemisen terveyttä edistävät vaikutukset. Koskee kaikenikäisiä ja erityisesti senioriväkeä. 

Hyvä lukija, Armas -festivaalin merkeissä suosittelemmekin tutustumaan oheisen linkin takaa löytyvään monipuoliseen artikkeliin kulttuurihyvinvoinnista!

Merja Mäkisalo-Ropponen 13.9.2022: ”Kulttuuri luo hyvinvointia”

Esittelemme tässä myös tuon artikkelin kirjoittajan, joka on yksi ahkerimmista kulttuurihyvinvoinnin edistäjistä tällä hetkellä maassamme. Hän on luvannut tulla Keravallekin puhumaan aiheesta kunhan saamme sopivan tapahtuman järjestymään.

Joensuulainen Merja Mäkisalo-Ropponen (sdp) on kolmannen kauden kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä, Joensuusta. Terveystieteiden tohtori, sairaanhoitaja, työyhteisökouluttaja.

Hän toimii edustakuntatyön lisäksi Joensuun kunnanvaltuuston puheenjohtajana sekä lukuisissa muissa luottamustehtäviä. Toimi valtakunnallisen Kulttuurihyvinvointipoolin (perustettu 2020) ensimmäisenä puheenjohtajana kesäkuun 2022 alkuun saakka.

Tehnyt useita kirjallisia kyselyjä hallitukselle. Myös kulttuurihyvinvoinnista alkuvuodesta 2022. Siihen liittyvä artikkelinsa löytyy puolestaan Kulttuurihyvinvointipoolin julkaisusarjasta 17.3.2022 nimellä ”Kulttuurihyvinvointi osaksi hyvinvointitaloutta ja – politiikkaa”.

Palautetta artikkelista voi lähettää Keravan Armas-väelle osoitteeseen:  armas.kerava@gmail.com tai / sekä itse kansanedustajalle: merja.makisalo-ropponen@eduskunta.fi

Jaa myös kaverille!

Facebook
WhatsApp
Email

Lisää mediaa

Arkisto